Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever


Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin


Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin


Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Adresa IP të internetit do të ketë vetëm për tre vjetët e ardhshem

  Share
  avatar
  Admin
  Administrator
  Administrator

  Adresa IP të internetit do të ketë vetëm për tre vjetët e ardhshem

  Post by Admin on Sun Mar 22, 2009 12:51 am

  Me këtë ritëm të rritjes së numrit të kompjuterëve në botë, adresat IP (në standardin IPv4) do të shpenzohen për tre vjet. Kompanitë teknologjike tërheqin vëmendjen se për tri vite do të mund të ketë mungesë të adresave IP nga standardi IPv4 për kompjuterët e rinj në internet. Ky informacion nuk është i ri, por dihet për një kohë se nuk do të ketë adresa sa duhet. Parashikimet e para kishin prognozuar mungesën gjatë vitit 2010, mirëpo të dhënat e reja flasin se kjo do të ndodhë një vit më pas.
  Për shkak të kufizimeve të sistemit IPv4 është zhvilluar sistemi i adresave IPv6, i cili ofron shumë më shumë. Windows Vista, për shembull, ka mbështetje për të dyja standardet. Megjithatë, kalimi në sistemin e ri ende nuk ka filluar, e madje nuk ka as shenja se shpejt do të fillohet me kalimin. Eksperti nga Cisco, Tony Hain në samitin Global IPv6 Summit në Pekin ka deklaruar se tërë bota injoron faktin se IPv4 do të zhduket dhe për këtë shkak kalimi në IPv6 do të jetë i dhunshëm dhe problematik. Sandeep Singhal nga Microsofti thotë se kompanitë do të duhej qysh tani me të gjitha fuqitë e tyre të zhvillojnë softuer i cili është kompatibil me IPv6, mirëpo kjo nuk po ndodhë.


   Current date/time is Tue Apr 24, 2018 6:11 pm